Saturday, November 29, 2008

persiapan Kumpulan Nasyid DaMy ke Festival Nasyid Antara Universiti di Johor

Inilah reaksi pertama ahli kumpulan DaMy ketika berpindah ke apartment baru (Hisham dan Is tersenyum riang selepas mencuba setiap peralatan di dalam apartment ini.)


masing-masing berada di dalam keadaan kekenyangan super setelah menjamu selera di kafe Rasa De' Desa, Kota Samarahan. (Richie: Nasik aku sikit! tak puas hati!!)

ketika latihan. Hisham berusaha memperbetulkan teknik nyanyian solo bersuara Bass.


Hazrul cuba bergurau dengan Is yang pada ketika itu sedang mencuba ilmu bermain Guzen yang dituntutnya ketika berada di Selatan GuangZhou, China. (Kurt [pemilik Guzen]: abis aku punye Guzen..abisss...)


Ketika melangkah pergi ke bangunan BPPS. Hazrul tiba-tiba bengang kerana tidak dapat memasuki laman web Unimas. (amaran: jangan bermain-main dengan mereka pada waktu ini.. kesannya amat dasyat.. nauzubillah)

Ahli kumpulan DaMy sempat memeriksa keputusan peperiksaan tahun akhir pelajar-pelajar program muzik. Kurt (membelakang) hanya diam tanpa kata-kata (dia pelajar muzik!)

Hisham tersenyum bangga setelah selesai memainkan lagu pak pandir menerusi piano ketika berlatih di studio muzik fakulti seni. aku pulak tumpang senyum. (jika tidak kecik ati)


selain berlatih nasyid, ahli kumpulan DaMy juga turut menambah pengetahuan di dalam IT. Is mengajar ahli-ahli lain bagaimana menggunakan aplikasi Friendster. (Faizal [kiri]: HOOIHH, banyak nya kawan Bang Is..)


Is dan Hisham kembali menceriakan hari latihan. Fakro dan Hazrul turut berusaha menceriakn diri masing-masing.

Kurt akhirnya bersuara ketika memberi komen terhadap setiap latihan. (Kurt: aku tak kira, aku nak balik jugak.. aku nak tengok Rocky 4 kat bilik aku!)


Kejadian ngeri di kolej kami, sliding door rebah ditiup angin lalu pecah. kejadian ini terus dilaporkan kepada pengurusan kolej ( Kurt dan Hazrul tengah terkejut)


Hazrul mempamerkan kemahiran menyusun bola snuker sambil diperhatikan oleh Is. (Is: sama tak susun bola snuker dengan susun guli? Hazrul: Hampehhh)

Sewaktu berjumpa dengan Encik Azrul dan berbincang tentang masalah negara. Hisham tengah berunding dengan ketua pembangkang parti pemisah tamil.

Is kali ini mendemonstrasi kemahiran bermain snuker ketika menuntut di Manchester pada dua tiga tahun lepas.

wajah-wajah ceria Is dan Hazrul ketika bermain snuker walaupun hakikatnya mereka berdua ketika itu masih ketinggalan 2 berbalas 1

2 comments:

Hishammudin damy said...

Salam...

The "sweetness" (kemanisan in BM) of this moment would only felt by all Damy members. Thanx for apriciating the moment we spent together in Damy. Cant wait to see your next blog on our journey in UTM.

Damy forever;
Hisham

PhaDee said...

hai richie..

pecah perot gue gelak tengok gambar2 korang.. hehehe.. anyway, tahniah! walaupun korang x dapat nombor, tapi dapat 2 anugerah.. best woo!! hehe..