Thursday, May 13, 2010

sekembalinya dari program GEMS

assalamualaikum..

pertama sekali, saya ingin memohon maaf kerana sudah hampir 3 bulan saya tidak mengemaskini blog yg saya rindui ini. maklumlah, saya baru sahaja selesai menjalani program latihan GEMS (Graduate Employability Management Scheme) yang dianjurkan oleh Khazanah Nasional Berhad dengan kerjasama Kementerian Kewangan.

jujur saya akui, pada mulanya hati ini berasa amat berat untuk menyertai program GEMS kerana saya tidak tahu sedikit pun informasi ttg program GEMS. setelah saya dipanggil untuk menghadiri temuduga oleh Career Excell, saya lantas bersetuju, bukan apa, elaun yang diberikan semasa program GEMS adalah rm750 sebulan. terus menerpa di dalam fikiran saya, goyang kaki sahajalah saya nanti.

tetapi bukan itu yg saya jangkakan berlaku. apabila menjejakkan kaki ke Penview Hotel, tempat program GEMS berlangsung.. sangkaan saya meleset sama sekali. program ini sememangnya mencabar.. bukan sahaja mencabar kekuatan fizikal namun menduga kecerdasan mental setiap pesertanya. belum tiba masanya saya berkongsi pengalaman tersebut.. dalam edisi yang lain barangkali..hehe
1 comment:

Anonymous said...

hi. mok tanyak. program tok bagus sik? Training nya dipolah kat cne?