Thursday, June 2, 2011

kahwin?

assalamualaikum!

haaa.. best sik tajuk blog aku kali tok? hahah..aku bukan apa, kat office tadik aku sorang jak kerja. boss aku emergency balit tek sebab nak embak baby nya jumpa doktor. while Kak Rohani and Justin masih bercuti. Encik Awang pun udah dipindahkan ke Zon Selatan sbg pengurus zon baru menggantikan Kak Hamidah yang dilantik jadi pengurus unit kualiti dan inovasi. aku? masih kekal di unit komunikasi korporat. haha..thats my place and i love it that way.

bila aku bukak beg aku, terkeluarlah beberapa kad jemputan ke majlis perkahwinan kawan2 aku. yarabi, sik sangka eh, masa nang terlalu cepat berlalu. dolok aku nangga mek org semua gik kecik2 jak.. masih bersekolah, pake uniform sekolah.. nektok tup tap, masing2 antar kad jemputan kawen.. tahun tok paling banyak.. dimulakan ngn emakustini, then amoi, kerol, mirza, baizura onn and hishammudin.. kelak bulan 10 shahrulhisyam then bulan 12 hafizi.. nang tahun berlombaklah bagi kawan2 aku utk menamatkan zaman bujang nya. samat dah kawen, abdil dah duak org anak, dyg mazlin pun dah kawen. hahaha..alhamdulillah, udah sampe seruk sidak aku asa.. masih aku ingat keadaan dalam kelas dolok2.. masing2 gago ngn belajar.. mcm aku, huda, kebak, samat, amirul, raffi, abdil, sadat.. nang leka bermain.. kenak hukum sik siap keja umah? selalu muka2 mekorg ajak.. kenak anok cikgu Jaya time kelas kimia, mekorg juak.. time fizik? cuba tekak.. mekorg juak.. hahaha.. nang best mun dikenang zaman ya eh. syukur alhamdulillah, bila udah bekerja tok, aku merasa cmne berusaha dengan kudrat dimpun mencari rezeki dimpun.. cuba menangani isu2 dimpun.. tanpa bantuan mak n pap aku..


sweet kan?


toklah antara yg aku terimak setakat tok...adakah bertambah agik? heheh

sering kali ditanyak.. kau bila gik chie? ktk bila gik nikah? kau bila kawen chie? soalan2 yg sama brulang setiap kali aku pergi majlis nikah kawan2 or kazen2 aku. alright, memang aku sik nafikan, memang aku ingin kawen.. sapa sik mok nak? aku pun perlu seseorang yg akan menjaga makan minum aku, pakaian aku and menjadi teman aku sehidup semati. thats why aku rasa terharu dengan rakan2 aku yg berkahwin, sbb sidak dah jumpa teman or soulmate sidak masing2. dalam member2 aku, baru aku perasan, haritok tek, bertarikh 3 Jun 2011, baru aku perasan, hanya tinggal aku gik yg belum mempunyai steady girlfriend. sedangkan kawan2 aku yg lain asa2 aku la, rami yg dah bercouple.

aku sebenarnya dah jerak n serik nak carik teman baru. bukan nya senang kan? ada org madah, cinta sik perlu dicarik.. sbb nya akan dtg dimpun. ada partnya benar statement ya sebab apa? biar ajak kita dalam kehidupan kita, dalam masa ya, mungkin ada yg menaruh perasaan pada kita yg kita sik tauk lamak2 tok. bila ku fikir, and tiba part yg bercanggahnya, cinta or love needs effort.. kita perlu berusaha untuk mendapatkan cinta ya.. mun kita malas, cinta ya malas berputih.. kira ada timbal balik juakla.. aku mula2 sokong part yg bercanggah ya.. sbb aku mencari seseorang boleh menerima baik baik dan buruk aku.. hampir 2 tahun dah aku cuba mencarik.. jumpa dengan pelbagai org yg dpat membuatkan aku tertarik..tapi seringkali ya, aku gagal. mngkin ada silapnya dalam cara aku sia.

lately aku dihubungi oleh seorang sahabat lamak, cukup lamak.. aku kenal nya since mekorg sekolah gik..tpi atas sebab2 tertentu, aku bertindak menjauhkan dirik darinya tahun lepas. seseorang yg menjadi teman aku berbincang, beradu masalah, and berdebat.. tiap kali berdebat, aku terpaksa mengalah sebab aku udah ketandusan idea. nya nang cepat bertindak mematahkan kata2 aku. dari sia aku sangat menghormatinya. alhamdulillah, nya berjumpa dengan seseorang yg lebih baik. and nya kongsikan berita gembira ya ngn aku. and aku terkejut juaklah sbb hampir 5 bulan dah aku sik bercontact ngn nya. aku sik sangka juak nya udah mempunyai teman time sik bercontact. aku apa2 pun selalu mendoakan yg terbaik untuknya lah.

haha.. aku semakin mengecil! yippie!



No comments: