Sunday, June 5, 2011

minggu kahwin! part I

assalamualaikum..

haa..nang minggu yg sangat mengenyangkan.. abis rutin diet aku untuk mggu tok..p sikpa.. kedong juak sabtu ahad adalah cheat day utk aku.. hehehhe... minggu tok dimulakan dengan undangan majlis persandingan amoy (Fazmillia) and pasangannya Farhan Nazmi. di kampung sebelah bapak aku, Kampung Sourabaya Ulu. aku and amoy sama kampung bah. hee..

rami juak geng2 sekolah yg datang time ya.. and apa yg mengejutkan aku, paduhal husband amoy ya tek anak buah tuan haji norman, boss aku time kat telekom marek. hahah..masih ingat juak nya ngn aku eh.. "AIE..PAPOLAH KAU SITOK?" huhuhu.. haji norman nang kedak marek, mun kaka ngn nya, sik sah mun sekda kaka ttg business opportunities. nang palak carik duit nya ya..aku cukup respect.


Amoy and husbandnya..


Nurulisa sempat ngabas juak..

then hari tok tek, ada 4 undangan perkahwinan yg aku terimak, kerol (khairul hanizan), mirza, lizard (norfaraliza), and lisatikah (adik nurulisa). tapi aku pergi majlis kerol ajak sbb petang tok aku perlu hadir majlis harijadi anak kepada kakak tiri kakak ipar aku.. jemputan ya dihantar oleh husband kak bam (kakak tiri kak ipar aku) iaitu Datuk Muhammad Kassim. sefamily aku diseruknya.

time kat majlis persandingan kerol, nang ku admit, aku cukup suka dengan flow and cara majlis berjalan.. cuma sigek jak spoil la, pengantin dtg aher.. p ya perkara biasa lah.. meja mekorg tek meja no.19 and 22 tertulis "kawan pengantin lelaki". hehe..sporting ada jak family uncle amit and auntie aishah.


antara yg hadir majlis persandingan kerol..


teman sehingga akhir hayat..

kepada semua yg melangsungkan perkahwinan, aku ingin mengucapkan selamat pengantin baru..moga kekal hingga ke anak cucu.. persoalan biasa tauk sik miss.. "KAU BILA GIK CHIE?" haha..aku hanya tersenyum kecil..

3 comments:

Nurul Lu'lu Lisa said...

assalamualaikum bro richie...da juak muka i tersembul rah blog u...hehehe...makseh oii...kiut jak upa aku kat sia (ng sa kacak)...bila mok rondeng tek?atur jak masa k...pa2 pun roger ngan i k... ;)

Richie said...

hahaha..aok..lupak aku nak madah ngn kau..anyway, kertas kerja udah siap..lak aku send kat email kau..apa email kau aa? fb lok..

Amanda Eltiqaz said...

rajin jugak awk pergi suma majlis ek. saya dh tak lalu nk mkn lagi..hehe