Sunday, August 14, 2011

puasa 2011

assalamualaikum..


selamat berpuasa!

yarabi..sik sedar aku, udah berbulan2 aku sik update blog aku tok.. hahah..yalah, belakangan tok aku nang amat sibuk. sampe sik berasa udah menjengah bulan puasa dah kita tok. maklumlah, kerja di pejabat nang bukan2 jak belakangan tok. hari demi hari ada jak yg perlu dipolah. lebih2 gik lepas BOD meeting ria, bahagian korporat dan pemasaran perlu pro aktif agik dalam carik sales and promote brand SeDidik.


toklah rupa motosikal honda ex5 aku kat bengkel along

syukur alhamdulillah, rezeki aku agak murah lamak2 tok tek.. dengan rezeki yg ada ya aku dapat repair motosikal honda ex5 aku yg udah 2 tahun sik pernah start2.. kebetulan kat office, sepul (colleagues) madah nya tauk sorang mekanik kat semariang yg pande ngato honda plus, murah charge nya.. aku terus on.. aku ngantar motosikal aku kat bengkelnya dalam keadaan hujan lebat. abis lebo baor jak aku time ngantar motosikal ya. mekanik yg namanya along tek madah motosikal aku sik banyak yg perlu ditukar sbb masih bagus..so..atur punya atur, aku cuma berbelanja RM250 (temasuk upah) utk settle motosikal honda ya.. nang boleh tahan nembiak tok repair motosikal. nya sik juak mintak lebih tapi aku faham2 juakla.. labour charge nya aku just berik lebih kitlah.


kereta nissan sunny 1.3OY..monsterrr!

pas ya lom madak beberapa lamak, kereta nissan sunny bapak aku yg lamak ya merol. aircond nya sik sejuk agik.. so memandangkan sik lamak gik nak raya, aku terpaksa amik inisiatif utk repair aircond ya juak. before tok nang sakit nak carik sparepart nissan sunny 1.3OY pun model. bila dibukak coil (mekanik ya suspect coil bocor), nang kedak apa jak coil kereta ya, kan apa, namalah kereta dah 19 tahun umur nya. mekanik tok pun diintro oleh boss ayub (manager corporate division) ngn aku mggu nun tek.. nya madah bg man diah tok nang expert hal aircond kereta lamak2. bila ku nangga kereta nya pun nissan langley.. beberapa model sebelum model sunny. keretanya nang boleh dikatakan otai la..tapi aircond mantap woo.. aku ngantar kereta ku kat bengkelnya kol 830am sabtu ya tek.. and nya becarik ngn coil nya..apa tek nang kompom coil kereta aku bocor.. and compressor nya ada berminyak sikit tapi bg man diah madah maybe seal minyak compressor ya leak sikit tapi masih ok.. so aku tunggu nya repair kereta aku dari 830am sampe kol 1pm..nang lamak.. sampe aku terpaksa cancel class aku pagi ya. bila dah siap..masya Allah.. sejuk lalu aircond nissan.. aku hanya tersenyum jak.. yalah aku eran, nang eran aku.. duit dalam bank aku aku amik..pas ya tauk ada gik jumlah nya bertambah.. aku sik sine aku oleh duit extra dalam poket or beg duit aku..nang sentiasa ada.. aku nang jenis berkawal time berbelanja and after ngabis RM670 untuk kereta nissan and motosikal honda ex5, aku masih ada balance agik.. sine dtg duit tok owh..? p aku tetap bersyukur dengan apa yg aku ada time toklah..alhamdulillah..


tanpa duak insan tok, aku sikkan jadi apa yg aku jadi masa tok..

cuma aku terasa sikit tahun tok, apabila rami kawan2 aku yg udah mendirikan rumahtangga sidak masing2..sedangkan aku masih statik dengan keadaan tok sama dengan setahun lebih yg lalu.. aku cuba keep cool.. mengatakan bahawa aku sik perlu rush utk mencarik kekasih hati time tok.. tapi aku sedar juak, yg aku hanya seorang manusia.. perasaan ingin disayangi and dikasihi ya tetap ada.. sapa sik rasa jeles ngn couple lain nak? sedangkan aku windowshopping sorang2.. nangga movie sorang2.. but what to do right? aku terfikir juak, smpe bila keadaan aku mcmtok.. dengan kerja tetap yg baru aku dpt bulan Mei tok tek, aku asa lelaki lain udah settle down udah ngn partner masing2.. tapi aku masih hidup keseorangan.. and i admit, i dont like this feeling..of being alone. aku mun ditanyak sama ada adakah aku udah bersedia? aku serta merta akan madah YES.. aku fikir dengan keadaan aku time tok, aku bersedia untuk carik steady girlfriend. buat masa tok, aku sik bulak, ada juak insan yang rapat ngn aku dan aku senang berkawan ngn nya..cuma belum lagik aku dapat meluahkan apa yg tersimpan kemas dalam hati aku tok. mek duak kenal time sejiwa senada di serian bulan 3 lepas.. and dari sia mek duak start berkawan.. and yg menjadikan perkara tok lebih interesting, paduhal parents nya kawan parents aku time mekorg masih tinggal kat miri dolok.. what a small world.. dolok nya masih kecik, diembak oleh maknya and kuat menangis.. tapi sik sangka mek duak berjumpa agik kat serian. shes changed to a beautiful lady now. bila hubungan mek duak kin rapat, aku sik dapat nak nafikan yg aku udah menyimpan perasaan ngn nya.. and nya pun sedar hakikat ya and try untuk menjarakkan diriknya dari aku. menyedari keadaan ya aku terpaksa belajar untuk melupakan semuanya. aku suka time nya senyum..sbb time ya lah aku sedar betapa manis rupanya bila nya senyum. nya nunggah aku abang. and aku nunggah nya adik.. ada ketikanya nya tersalah type time sms.. "ayg tido lok abg".. haha..nang senyum sampe ke daie aku.. tapi aku tauk mesti nya masih terembak2 ngn kisah lamaknya. aku harap, satu masa kelak nya dpt berik aku peluang untuk menjaganya, menyayanginya.. sbb aku udah masuk 27 tahun.. and aku sikkan carik gerek agik time umur mcmtok..aku udah carik orang yg dapat jaga aku, syg aku and jadi mak kepada anak2 aku.. amin..


N.B, bila kita akan berjumpa lagik?






No comments: