Saturday, March 14, 2009

Kembali

inilah kelas darjah 4 dan 5 yang saya ajar setiap selasa.. yang sedang membaca itu ialah adik Arifah..


saya dan hishammudin sedang kekenyangan setelah penat membuat persembahan nasyid di sekolah menengah sains kuching. (abang enol Hawary sedang khusyuk berbual dengan abang wafa [di belakang hishammudin])


saya dan hazrul bergambar di dewan sekolah menengah sains kuching, selepas persembahan.

inilah Linda, anak buah saya.. ^_^


inilah rupa saya sekarang.. di tengah-tengah kesibukan hidup dan kegembiraan dunia...assalamualaikum

alhamdulillah, baru kini saya berkesempatan untuk menulis blog kembali setelah mengharungi beberapa minggu yang amat menyibukkan.

saya sememangnya tidak menyangka saya menjadi teramat sibuk sejak belakangan ini. dengan tugasan yang semakin menimbun, ditambah lagi dengan tugasan tesis tahun akhir saya. oh ya, buat masa ini, dengan jumlah kelas untuk semester ini yang amat sedikit, saya telah menerima tawaran sahabat saya untuk mengajar kelas bimbingan Bahasa Inggeris tingkatan 4 dan darjah 4 serta 5. saya sebelum ini memang pernah mengajar bahasa inggeris ketika menjawat jawatan guru sandaran di SK Pulo pada tahun 2005 dahulu. mula-mula saya berasa kekok kerana sudah lama saya tidak mengajar. mengajar tingkatan 4 tidak menjadi masalah kepada saya cuma saya berasa gentar setelah mengajar tahun 4 dan 5. bukan calang2 anak murid yang saya punyai. cukup nakal tetapi mereka memang hebat, kerana mereka saling bertanya kepada saya setiap perkara yang tidak mereka fahami. mereka cukup comel. saya sudah memberikan mereka kerja rumah untuk saya semak hari selasa nanti.

kehidupan saya di Unimas pada belakangan ini memang amat sibuk. semester ini juga adalah merupakan semester terakhir saya untuk bergiat aktif dalam nasyid. kumpulan yang saya sayangi, Da'My alhamdulillah telah mula dikenali dan berjaya menjadi sebuah kumpulan nasyid yang mantap. pada 7 haribulan mac yang lalu, kami telah menjayakan konsert bersama Hawary di sekolah menengah sains kuching sempena maulidur Rasul. kami diundang untuk menjayakan konsert Hawary bersama-sama kumpulan nasyid tersohor bumi kenyalang, Hawary. seperti biasa perasaan gemuruh masih lagi bersarang di hati saya sebelum menyampaikan lagu. alhamdulillah, kami berjaya membawakan semua lagu-lagu Da'My dengan baik. syukurlah, sambutan daripada adik-adik sekolah menengah sains kuching amat memberangsangkan.

saya tidak menyangka yang akhirnya kehidupan saya sudah mula menunjukkan suatu yang positif. saya amat bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dikurniakan kesihatan yang baik, keluarga yang hebat, sahabat yang sejati dan teman istimewa yang tidak pernah putus memberikan sokongan. sekarang saya sudah berumur hampir 24 tahun, masa yang dirasakan begitu cepat berlalu memang benar. sekejap sahaja masa melewati kita dan kini tahun telah menganjak kepada 2009. saya berasakan baru sahaja tahun 2008 pergi meninggalkan saya. kalau mengikut kalendar lunar cina, tahun 2009 merupakan tahun bertuah untuk mereka yang lahir pada tahun 1985. tahun 2009 menandakan tahun bertuah bagi tahun sapi atau Ox. itu kalau menurut kepercayaan kaum cina. namun saya cuma berharap agar ramalan tersebut betul-betul akan terjadi. saya tidak menyangka bulan februari ini banyak memberikan saya kegembiraan. antaranya ialah saya menerima seseorang yang baru di dalam hidup saya. seorang yang telah membuka semula pintu hati yang telah terkunci sejak oktober tahun lalu. dia begitu memahami diri saya serta berjaya menjadikan diri saya merindui setiap saat ketika bersamanya. kami menatang hidup bersama-sama dan cuba menggali makna cinta. walaupun tetas air mata, yang kami cuba sela dengan derai tawa. saya mengerti kini, erti kesetiaan yang dirinya telah tunjukkan kepada diri saya. apa yang pasti, saya takkan kecewakan, kerana semuanya bagi diri saya, terlalu indah. terima kasih sayang.

2 comments:

aM3Lia said...

wah..pg perform kat sklh lamak kmk ehzz...best ehzz....

adi daneal said...

haha..yalah..p neves juak bah amy..bukan main rami student yang datang berik support..mun kat openg tek..adohh...susah sikit..